SANNY LINDSTRöMS STENHåRDA KRITIK EFTER UPPMäRKSAMMADE DOMEN: ”DET äR BLAND DET LöJLIGASTE JAG SETT På LäNGE”

Kyle Topping har fått sitt straff efter en crosschecking på en av domarna.

Hockeyexperten Sanny Lindström kritiserar handlingen, men förvånas över bestraffningen.

– Det kan vi faktiskt inte blunda för, skriver han i Expressen.

De senaste tre veckorna har det varit tre situationer där spelare har kommit i kontakt med domare i svensk hockey. Först ut var Timrås Albin Lundin, som i matchen mot Örebro körde in i den assisterande domaren. Forwarden fick tre matchers avstängning av disciplinnämnden, som sen togs bort efter en överklagan till Riksidrottsnämnden.

Topping-domen

Näst på tur var Anton Lundmark i Tingsryd som i den tredje perioden i matchen mot Östersund kom bakifrån huvuddomare Fredrik Rönnberg och fällde honom. Det blev en tre matchers avstängning även för Lundmark.

Och nu senast är det alltså Västerås-spelaren Kyle Topping som varit i farten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Centern crosscheckade huvuddomaren i ryggen när denne skulle omplacera sig, samtidigt som Topping ville ta sig förbi. Jämfört med de andra domar-incidenterna var kanadensarens den som ses ha varit mest medveten. Vilket verkar återspeglas i bestraffningen, som skrivits till fem matcher för ”physical abuse of official”.

Efter matchen försvarade sig Topping och Västerås med att hävda att han trodde domaren var en Nybro-spelare då tröjfärgerna var så lika.

Lindströms kritik

Det är något hockeyexperten Sanny Lindström inte alls köper, och Expressen-krönikören riktar nu hård kritik åt Topping.

– Topping knuffar medvetet bort domaren för att skaffa sig själv bättre utrymme och plats i den situationen. Det är en uppenbar likgiltighet han visar upp i situationen och att han för en sekund skulle ha förväxlat domaren med en Nybrospelare som han själv angav efteråt är bland de löjligaste jag har läst på länge.

– Oavsett om domaren i fråga inte kanske uppfattade det på isen och således inte utdelade något straff så är den en handling som man som spelare inte ska göra och således ska den beivras, skriver Lindström i kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Den tidigare hockeyspelaren tycker dock att avstängningen på fem matcher var ett väl hårt straff.

– I synnerhet sedan en återfallsförbrytare likt Växjös Ludvig Nilsson fick ett mildare straff för en långt mycket farligare tackling på Frölundas Tom Nilsson i tisdags. Oavsett längden på straff så var detta en solklar anmälan och ett efterföljande straff. Det kan vi faktiskt inte blunda för.

Vad tycker du om den här domen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tv-profilens första ord om jätteryktet i Leksand – pekas ut som ny tränare istället för Björn Hellkvist: ”Glädjer mig”

Se videon:

The post Sanny Lindströms stenhårda kritik efter uppmärksammade domen: ”Det är bland det löjligaste jag sett på länge” appeared first on Sportbibeln.

2023-10-26T15:07:03Z dg43tfdfdgfd