POROMAA MEN INTE MYHLBACK MED I PREMIäRTRUPP

William Poromaa är med i världscuptruppen efter sin krasch i Gällivare. Däremot får inte 17-årige skidtalangen Alvar Myhlback göra VC-debut i Ruka.

Det svenska skidlandslaget presenterade på måndagsmorgonen sin trupp inför världscuppremiären i Ruka, sprint på fredag och distanslopp på lördag.

Några direkta överraskningar bjöds det inte på.

Att Alvar Myhlback får fortsätta vänta på att göra debut i världscupen var inte särskilt oväntat efter två åttondeplatser i helgens båda millopp i Sverigepremiären i Gällivare.

– Alvars resultat var inte det där extra som hade krävts. Två åttondeplatser för en 17-åring är jättebra, men räcker inte till världscupen, säger landslagschefen Anders Byström enligt Expressen.

Saknas gör också Jens Burman efter bleka insatser i helgen. I truppen på herrsidan får däremot Truls Gisselman, som slutade trea i söndagens fristilsmil, förtroendet. Och förhoppningen är att också William Poromaa kan stå på startlinjen igen efter sin vådliga krasch i fredags.

– Han är blåslagen men för varje dag har det gått bättre, säger landslagstränaren Stefan Thomson.

På damsidan ställer Sverige som vanligt upp med ett mer namnkunnigt gäng. Alla de bästa åkarna – som Frida Karlsson, Ebba Andersson och Jonna Sundling – finns med. Precis som Moa Ilar, skrällvinnaren som satte nämnda trio på plats när hon vann söndagens millopp strax före Karlsson.

"Premiären i Gällivare visar att våra mest etablerade är bra i gång och att vi ska kunna ställa upp med ett starkt lag i Finland", säger Anders Byström i ett pressmeddelande.

"Det ska bli väldigt kul att dra i gång en hel världscupsäsong och se hur vi står oss mot andra nationer".

2023-11-20T08:32:29Z dg43tfdfdgfd