JENNY RISSVEDS HELT NYA UTMANING – OS-GULDHJäLTEN SKA NU GöRA NåGOT HON ALDRIG GJORT FöRUT

OS-guldhjälten Jenny Rissveds har vunnit många svenskars hjärtan.

Nu ska cyklisten ta sig an en helt ny slags utmaning i karriären.

– Jag är supertacksam för möjligheten, säger hon i ett pressmeddelande.

Det var under sommar-OS 2016 som Jenny Rissveds fick sitt stora genombrott och blev en blågul nationalhjälte. När hon bragdartat vann ett mycket imponerande OS-guld i mountainbike.

Rissveds seger

Sedan dess har svenskan haft några tuffa år med psykiska besvär och depression. Där hon hade en längre timeout från idrotten men 28-åringen har lyckats komma tillbaka och hittat kärleken till cyklingen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rissveds har också tagit sig an andra cykeltävlingar än bara mountainbike. Tidigare i år vann svenskan totalsegern i landsvägscykeltävlingen Gracia-Orlova och det gav stor mersmak för cykling på landsväg.

LÄS MER: 5 okända detaljer som du inte alls visste om svenska skidikonen Charlotte Kalla

Nya utmaningen

Nu ska Jenny Rissveds ge sig på den stora utmaningen att tävla i anrika Tour de France i sommar.

– Det är roligt, det är bra träning, hon utvecklas som cyklist. Hon tycker om att köra landsväg, säger teamchefen Robert Whitlock i hennes mountainbikelag till Dagens Nyheter.

– Det är ju inte helt lätt att kombinera de här två sakerna, men hon fick möjlighet genom Coop att göra det, och då valde hon att ta den utmaningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

28-åriga Rissveds har skrivit på för proffslaget Team Coop-Hitec Products och ska kombinera det med hennes mountainbike-säsong. Med sitt nya lag får hon därför möjligheten att ställa upp i den klassiska cykeltävlingen.

LÄS MER: SVT-experten Hanna Marklund sätter nu ned foten efter Caroline Segers oväntade utspel

Damernas Tour de France kommer i år att avgöras över åtta olika etapper och pågår från 23 juli till 30 juli.

– Jag vill få mer erfarenhet på landsväg, och jag är supertacksam för möjligheten att bli en del av Team Coop-Hitec Products, säger svenskan i ett första uttalande på nya lagets officiella webbplats.

Vad tycker du om Jenny Rissveds beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

The post Jenny Rissveds helt nya utmaning – OS-guldhjälten ska nu göra något hon aldrig gjort förut appeared first on Sportbibeln.

2023-05-31T11:01:03Z dg43tfdfdgfd