FRICK OM GULDMISSEN: "BRUTALT"

Per Frick fick tröjan avdragen redan i matchinledningen. Sedan föll Elfsborg tungt på en straff åt andra hållet.

Elfsborgsikonen vill dock inte skylla på domaren.

Vi hade varit upprörda oavsett, säger han.

Per Frick har svårt att hålla tårarna borta efter matchen.

Elfsborg hade två matchbollar, men brände båda. Först blev det 2–2 mot Degerfors förra helgen. Sedan 0–1 när det skulle avgöras mot Malmö FF.

Att vara stolt över andraplatsen är inte lätt i det läget.

– Jag är en känslig person, jag kan gråta när jag ser på film också. Jag är mest ledsen för den här gruppen och är stolt över dem, säger han.

Kallas "Frickadona"

Frick har, utöver en kortare utlåning till Falkenberg, varit Elfsborg trogen sedan han kom till klubben 2012.

Supportrarna kallar honom för "Frickadona" och har sjungit hans namn trots att han den här säsongen haft en hel del skadebekymmer.

Det är bland annat det som ligger i bakhuvudet när han efter guldmissen ställer upp på intervjuer.

– Det har varit brutala veckor. Nu är det över, det är bara att gå vidare, säger han.

– Det är brutalt. Det är klart att man hade velat att den här gruppen, det här laget hade fått fira sista dagen på säsongen. Det förtjänar de.

Tappade tröjan

Guldet avgjordes genom en straff i andra halvlek. Samtidigt kunde Elfsborg ha fått en redan i matchinledningen, när en duell mellan Frick och Gabriel Busanello slutade med att Frick plötsligt blev av med matchtröjan.

– Jag tappar tröjan. Jag vet inte vad som hände, jag har aldrig varit med om något liknande. Det var en ganska tuff närkamp hela vägen och på något sätt får han av mig tröjan, säger Per Frick.

– Jag har inte sett det. Jag vet inte. Jag vet inte om jag hjälper till lite också eller om det bara är han som drar av mig tröjan.

Å andra sidan borde kanske inte Malmös straff ha varit det heller, tycker Frick.

– Jag kände direkt att det var en 50–50. Man har väl själv gjort det där tusen gånger, försökt skjuta en volley och backen kommer in framför och man sparkar in i varandra, säger han.

– Det känns omöjligt att se för en spelare som är på planen och omöjligt för en domare att se. Men han tyckte att han såg den.

2023-11-12T19:04:15Z dg43tfdfdgfd