UPPGIFTER: SAMUEL JONSSON JAGAS AV HV71

Samuel Jonsson har blivit åsidosatt i Rögle de senaste matcherna. 

Nu jagas han då av SHL-konkurrenten HV71, uppger Helsingborgs Dagblad

– Jag hänvisar allt till min agent, säger Jonsson till tidningen. 

Sedan Rögle värvade in Lucas Ekeståhl Jonsson har backen Samuel Jonsson blivit åsidosatt. I Rögles match mot HV71 i torsdags petades Jonsson helt från truppen och i lördags mot Oskarshamn fick bara bara en dryg minuts istid. 

Nu uppger då Helsingborgs Dagblad att 25-åringen kan vara på väg på väg bort från Rögle. Enligt tidningen jagas Jonsson då av SHL-konkurrenten HV71

– Det är ingenting jag vet något om, jag hänvisar allt till min agent, säger Jonsson till HD. 

Innan Rögle värvade Ekeståhl Jonsson snittade Samuel Jonsson 16:28 minuters istid per match. Efter det har backen dock bara fått spela 9:57 minuter sett över fyra matcher där han har varit petad i en match och mestadels fått sitta på bänken i de övriga tre. 

– Det är väl ingen optimal situation för någon av oss (backar) som varit utanför de senaste matcherna, med tanke på antalet vi är. Klart man vill in och spela – det är där jag lägger mitt fokus nu.

Samuel Jonsson: “Kände inte att det var jag som skulle vara sjua”

I nuläget har Rögle nio friska backar som alla yrkar på att få speltid men Rögle rullar mest på sex backar vilket innebär att det är tre backar som riskerar att hamna i kläm och just nu ser Jonsson ut att vara en av dem. 

Han håller dock själv inte med om att han skulle petas ner i hierarkin. 

– Jag kände att jag presterade på en hög nivå i de första tio-tolv matcherna, var involverad i mycket framåt och skapade lägen både för mig själv och mina lagkamrater. Jag var väldigt nöjd då. Jag kände inte att det var jag som skulle vara “sjua” när jag blev det, säger Jonsson till Helsingborgs Dagblad.

Samuel Jonsson är född i Ängelholm och har spelat hela sin karriär i Rögle BK. Totalt har han gjort 319 matcher i Rögletröjan och han innehar också rekordet för flest SHL-matcher för Rögle då han har gjort 285 matcher i toppligan.

TV: Daniel Alfredsson släpper pucken i Avicii Arena

2023-11-20T17:17:58Z dg43tfdfdgfd