TORONTO MAPLE LEAFS HYLLAR TIDEN I SVERIGE: "JäTTEBRA UPPLEVELSE"

En kul upplevelse - men en tuff tidsomställning. Ungefär så sammanfattar Toronto Maple Leafs tiden i Sverige.

– Tiden vi tillbringat ihop kommer hjälpa oss, säger coachen Sheldon Keefe.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

För första gången någonsin har Toronto spelat NHL-matcher utanför Nordamerika. I fredags spelades en historisk matchen mot Detroit, och den slutade med en 3-2-seger sedan William Nylander vänt på matchen genom att göra 1+2.

På söndagen spelar Toronto Maple Leafs den avslutande matchen Global Series, då Minnesota står för motståndet. Ska man tro spelarna och coachen var upplevelsen i Sverige varit positiv.

– Helst skulle jag vänta med att svara på den frågan till efter matchen, säger Sheldon Keefe skämtsamt och fortsätter:

– Det har varit en jättebra upplevelse. Killarna har gillat det. Det är något nytt, och det tar bort den vanliga rytmen.Tiden vi tillbringat ihop kommer hjälpa oss framöver, men det har varit en tuff vecka också.

Tufft med sömnen: “Fått kämpa oss igenom det”

Keefe säger att både han och laget kämpat med tidsomställningen.

— Det är inte speciellt många av de jag pratat med som har sovit bra. Vi har fått kämpa oss igenom det. Det är alltid tufft att sova när du jobbar som coach i NHL, men det har helt klart varit en kamp.

– Vi har inte spelat så många matcher på sistone, men ur mitt perspektiv har det här varit svårare än när vi har ett vanligt schema med många matcher. Det har inte direkt varit ett brejk i schemat.

Spelarna Jake McCabe och Matthew Knies har dock bara positiva saker att säga om tiden i Stockholm.

– Jag har gillat att gå ut på stan och kolla på all fin arkitektur. Men man måste gå ut tidigt för att ta vara på solen här…, säger McCabe som också var i Sverige med Buffalo för fyra år sedan.

– Jag är lite mer van.

“Påminner lite om när jag spelade JVM”

Matthew Knies:

– Det har varit en bra teambonding, att få gå ut och käka med killarna och umgås med dem. Jag har gillat maten - och solen när den varit uppe.

Knies säger att han uppskattat miljöombytet.

– Det är en ny upplevelse, och något annat än Toronto. Det är så kul att få spela i en annan “lada”. Det påminner lite om när jag spelade JVM, att vi reser runt mycket och är runt laget mycket. Det har verkligen varit en kul upplevelse, att få hit fyra lag på det här sättet.

Idag, söndag, spelas den fjärde och sista NHL-matchen på fyra dagar i Stockholm.

TV: William Nylanders tre poäng i Avicii Arena

2023-11-19T11:45:50Z dg43tfdfdgfd