LAGKAMRATERNA I CHOCK EFTER SPARKNINGEN AV COREY PERRY

Corey Perry har fått sparken av Chicago Blackhawks och enligt ESPN:s Emily Kaplan rör det sig om en “incident med en klubbanställd”. 

Men i Blackhawks är det fortfarande chockat, framför allt hos spelarna. 

– Det är tufft för oss. Vi vet inte ens vad som har hänt och vi har fortfarande inte alla detaljer, säger Nick Foligno. 

Under tisdagskvällen meddelade Chicago Blackhawks att de sätter upp 38-årige veteranen Corey Perry på “unconditional waivers” i syfte att bryta kontrakt. I ett pressmeddelande skrev Blackhawks att Perry får sparken på grund av att han har “uppträtt på ett oacceptabelt sätt”

Rykten på sociala medier har uppgett att Perry ska ha haft en sexuell relation med en familjemedlem till en av sina lagkamrater i Blackhawks – uppgifter som har dementerats kraftigt. Enligt ESPN:s Emily Kaplan ska det skett en “incident mellan Perry och en klubbanställd” i samband med en bortamatch förra veckan vilket är bakgrunden till beslutet att riva hans kontrakt. 

Corey Perry har 60 dagar på sig att, tillsammans medspelarfacket NHLPA, komma fram till ifall han vill överklaga Chicagos beslut att riva kontraktet

Klubbens general manager Kyle Davidson höll sedan en presskonferens där han kommenterade sparkningen. 

– Förra veckan fick vi reda på ett potentiellt dåligt uppförande av Corey Perry och vi plockade direkt bort honom från laget direkt och inledde en utredning. När vi fick reda på det som utredning kommit fram till bröt vi hans kontrakt, sade Davidson på presskonferensen och fortsatte: 

– Eftersom detta är en personlig sak så kommer jag inte kommentera det som hänt men jag vill vara tydlig på en punkt. Det här handlar inte om någon lagkamrat eller lagkamrats familjemedlem och alla som antyder på det är helt fel ute och det helt ärligt talat vidrigt att antyda sådant. 

Davidson sade också att det har varit flera tuffa dagar för Blackhawks. Han fick även frågan om Perry gjort något som skulle kunna vara kriminellt och Davidson svarade då att “detta gäller en arbetsplatssituation”.

“En besvikelse att vi har hamnat här”

Efter beslutet gick Chicago Blackhawks ut och vann med 4-3 mot Seattle Kraken och sedan kommenterade Nick Foligno sparkningen av Perry och hur det har påverkat spelarna i laget. 

– Det var inte en normal dag och det är inte lätt för någon av oss. Det är tufft för oss och det är något som vi inte kan kontrollera. Vi vet inte ens vad som har hänt och vi har fortfarande inte alla detaljer, säger Foligno och fortsätter

– Det kom som en chock. Oavsett vad som händer så är det en kille som vi bryr oss om. Han var en del av det här laget och blir svårt på det mänskliga planet. Klubben hanterade det på det sättet som de kände var nödvändigt men vi spelare har inte alla detaljer så det är svårt att kommentera mer. Klubben står för vad de vill ha för kultur både på och utanför isen och vi behöver hålla det.

Tränaren Luke Richardson hade en del i att värva Corey Perry till Chicago och han kommenterade också situationen som uppstått. 

– För mig var det bara att släppa det till organisationen och deras utredning. Jag har haft honom tidigare i min karriär och jag rekommenderade honom också att komma hit och han gjorde sitt jobb på isen men annars vet jag fortfarande inte vad som hänt utanför isen. Det är en besvikelse att vi har hamnat i den här situationen, säger Richardson.

TV: Insidern skjuter ned Corey Perry-ryktet

2023-11-29T19:03:35Z dg43tfdfdgfd