JULIUS BERGMANS KRITIK MOT DISCIPLINNäMNDEN: "STRAFFET äR VäLDIGT HåRT"

En crosschecking på Tingsryds Anton Lundmark ledde till två matchers avstängning för Julius Bergman. Nu riktar Södertälje-backen kritik mot disciplinnämnden.

– Jag tycker att det är hårt. Riktigt hårt, säger han till LT.

Julius Bergman kom endast till spel i det första av två möten mot Tingsryd under fredagen och lördagen. Under den andra tvingades han sitta på läktaren för att tjäna av sin avstängning. 

I en intervju med Länstidningen Södertälje är SSK-backen nu kritisk mot avstängningen och disciplinnämnden. 

– Är den värd två matcher och böter, då kommer vi ju få fler såna här i dag. För det händer hela tiden. Det är ju inte en tackling i ryggen, direkt. Jag tycker bara att straffet är väldigt hårt, säger han till LT och fortsätter om domarna. 

– Jag tycker att domarna skyddar sig genom att inte ens ta utvisning i matchen. En av domarna står fyra meter från situationen, och släpper den. Sen får man veta efteråt att man är anmäld.

Lundmark: “Det är olyckligt, bara”

Avstängningen kom efter en situation i fredagens match då Bergman delade ut en crosschecking på Tingsryds Anton Lundmark framför SSK-målet. Crosscheckingen bedöms ha träffat i hals/huvud-området på motståndarforwarden, men Bergman håller inte med. 

– Jag menar, klubban ska inte vara där uppe. Det är kanske utvisning i matchen. Men det är dåliga vinklar också på filmerna. Men ja, klubban ska inte vara där. Men samtidigt, han ställer sig upp och spelar vidare direkt efter. Får man en smäll sådär i ansiktet så blir det ju något. 

Även Lundmark som tog emot smällen menar att det främst var en olycklig situation. 

– Först och främst, det är jävligt olyckligt. Jag blir låg för jag går för pucken som kommer där. Han kommer upp med sin klubba och träffar högt upp på bröstet och sedan fortsätter klubban mot halsen. Det är olyckligt, bara, säger han till LT. 

Se incidenten här.

TV: SHL:s tre största snackisar

2023-11-19T12:30:52Z dg43tfdfdgfd