BRIAN BURKE: TORONTO BORDE TREJDA WILLIAM NYLANDER

William Nylander har tidigare sagt att han gärna stannar i Toronto. Men efter klubbens förändring på GM-positionen menar nu Brian Burke att Leafs borde trejda sin svenska stjärna. 

– Jag tycker att det är dags att gå vidare, säger Burke till TheLeafsNation.

Efter att Toronto Maple Leafs gått skilda vägar med Kyle Dubas har Brad Treliving fått uppdraget som ny General manager. Ett uppdrag som delvis innefattar att hantera framtiden för lagets “Core Four”. En stjärnkvartett där bland annat William Nylander ingår. 

Efter ännu ett slutspelsmisslyckande har det nämligen återigen höjts röster som menar att någon av dessa fyra behöver trejdas. 

Nu menar Brian Burke, tidigare GM och president i Toronto att det borde bli just William Nylander

– Jag jobbade för Sportsnet när det först började med Nylander. Jag sa att det var för mycket pengar. De betalade Nylander för mycket och garanterade att Mitchell Marner och Auston Matthews båda också skulle bli överbetalda. Enligt mig kommer det inte funka att ha fyra killar som tjänar så mycket, även om lönetaket höjs. Det måste ske en förändring, säger Burke till TheLeafsNation och fortsätter: 

– En kille är otrejdbar, de andra två killarna är för värdefulla. Det måste bli Nylander enligt mig. Han har blivit så värdefull att han inte längre är överbetald, men jag tycker att det är dags att gå vidare, få de tillgångarna och få ner lönerna.

Nylander har tidigare sagt själv att han gärna stannar i Toronto, men det återstår att se om det kommer vara möjligt.

Auston Matthews och Nylanders kontrakt går ut 2024. John Tavares och Mitch Marners löper ut året därpå.

TV: Nylanders besked om framtiden

2023-06-03T09:20:51Z dg43tfdfdgfd