SNEGLAR På ÖSTERSUNDS FK:S EUROPASUCCé

Henrik Rydström går nu mot att möta Europaspel med Malmö FF och hans tankar är många.

I en ny intervju med Kvällsposten så visar han att planen för det som väntar är omfattande.

Och så har har ett par fina exempel som Östersunds FK och norska Bodö Glimt.

– Där är jag supertrygg. Dels med den kompetensen som finns i de här väggarna och dels med min förmåga, säger han till Kvp om den nya press som väntar med internationellt spel för MFF.

Malmö FF har suddat ut misslyckandet från förra året med en stark säsong och får nu chansen att på nytt Europakvala, även om Henrik Rydström inte vill dramatisera att MFF nu får chansen utanför landets gränser igen.

 

- Det är en sån där sak som jag har, jag drömmer inte så mycket om grejer, men ändå att få spela den typen av matcher som tränare, säger han.

Vidare så kommer han in på Graham Potters Östersund och norska toppklubben Bodö Glimt.

Tittar vi på ÖFK så har jämtarna på ett sätt som kanske inget annat svenskt klubblag haft ett eget spel - och vågade det mot så väl La Liga-klubbar som Arsenal. 

Potter visade att en allsvensk klubb faktiskt kan ha bollprocentuellt övertag till och med på bortaplan-  mot riktigt ansett motstånd.  

– Att göra något annat än det du gör i din vardag är ologiskt för mig. Vi är ett lag som gillar att attackera och pressa högt. Ja, det gör du kanske inte då i samma utsträckning. Men du behöver inte göra något helt annat, fortsätter Rydström för Kvällsposten.  

– Du möter ett bra holländskt lag, till exempel, och du rör inte bollen liksom. Det bryter ner dig själsligt. Så att hitta vägar där spelarna känner att det vi tror på i vardagen är det vi gör i Europaspel också. Med vissa korrigeringar så klart, säger Rydström. 

2023-11-19T15:39:14Z dg43tfdfdgfd