LINDELöF: ”VI FICK ETT FINT AVSLUT”

Det blev en vinst för Sverige i EM-kvalets sista match. Sportsligt betydde inte matchen någonting för landslaget, som redan missat chansen till EM-slutspel i Tyskland. Lagkapten Victor Nilsson Lindelöf var trots det nöjd efter matchen.

– Vi kontrollerade matchen på ett bra sätt och fick ett fint avslut. Jag tror att alla är väldigt nöjda med det. Det var jätteskönt. Det var det vi ville, sa han i den mixade zonen och fortsatte:

– Man kände verkligen innan när vi kom hit att alla var väldigt sugna på att spela fotboll idag. Vi fick ett bra avslut på kvalet och tackade Janne (Andersson) och Peter (Wettergren) på ett fint sätt.

Matchen var både förbundskapten Janne Andersson och mittfältaren Albin Ekdals sista match i landslaget. 

– Det är jättetråkigt. Vi är väldigt tajta, jag och Albin (Ekdal), och vi hänger väldigt mycket när vi är här på samlingar. Det är klart att det blir väldigt tråkigt för mig att förlora en till kompis i landslaget, men det är tur att det är sköna grabbar här också, sa Lindelöf.

– Jag är väldigt glad och stolt över att jag har fått spela fotboll med honom och dela en plan med honom.

När Janne Andersson nu lämnar posten som förbundskapten för det svenska herrlandslaget väntar ett arbete med att hitta en ersättare. 

– Det har vi väl inte så mycket att säga till om, utan det är väl upp till förbundet att ta det ansvaret, sa lagkaptenen.

Vad hoppas du förbundet tänker på?

– Det har jag verkligen inte tänkt på. Jag hoppas och tror att de är tillräckligt kapabla att välja någon som kan ta svensk fotboll framåt.

TV:

FREDRIK DE RON

2023-11-19T21:39:39Z dg43tfdfdgfd