AVSLÖJAR: STARTSKOTTET - BAJENS HEMLIGA ARBETE MED JANSSONS ERSäTTARE

AVSLÖJAR: Bajens hemliga möten. 

Strategin för att undvika att göra samma misstag som AIK. 

Så ska processen kontrolleras - väljer bort tidigare lösning.

Ola Gustavsson är rutinerad nyhetschef på FotbollDirekt. Dagligen levererar Ola nyheter och exklusiva vinklar. Kittlande information kring spelet bakom i allsvenska kulisser – därför har vi formatet “Olas News” som kommer flera gånger i veckan.

 

Jesper Jansson kommer att avgå. Om ganska precis tre månader så är han historia och en mycket komplicerad process ser nu ut att ta vid. 

Tittar vi på exempelvis AIK och tiden sedan Björn Wesström lämnade så blir det smärtsamt tydligt så mycket svårare det är att rekrytera en sportchef kontra exempelvis en tränare. 

För AIK tog det ett halvår att ersätta Henrik Jurelius med Thomas Berntsen. 

Hammarby har startat sitt arbete med att rekrytera Janssons efterträdare, något som ska gå på hälften av den tiden. 

Enligt mina källor så har långtgående riktlinjer nu stakats ut, något som skedde på ett möte nyligen mellan sporten och styrelsen. 

En arbetsgrupp uppges ha skapats och består bland annat av Jesper Jansson - men inte exempelvis tränare Cifuentes, enligt mina uppgifter. 

Vägen framåt uppges handla om att det är okej om ersättaren dröjer fram mot slutet av augusti men inte längre än så. 

Man vill inte tvingas kompromissa som AIK gjorde med en internlösning när vd Manuel Lindberg prackades på den så svåra rollen. 

Vidare så ser Hammarby Fotboll ut att vilja sköta rekryteringen själva och inte genom en extern utländsk part som när Marti Cifuentes togs till klubben. 

Det uppges i nuläget inte ha diskuterats. 

Kring kandidater så finns sådana men ingen av dessa lär ännu vara kontaktad. 

Men idéer finns alltså. 

Chefscout Mikael Hjelmberg ses som ett möjligt alternativ men där är det troliga att det kommer handla om att ge honom ökade befogenheter i nuvarande roll. 

Jag kan även konstatera att man planerar att backa upp den nye sportchefen med en form av teknisk direktör tillsammans med nämnde Hjelmberg i en framskjuten roll. 

Tanken är alltså att snarast stärka organisationen för att stå bättre förberedda för framtida eventuella kriser och en större förmåga att möta problem. 

2023-06-01T17:04:37Z dg43tfdfdgfd